Блонд Ель (Blonde Ale)

Масова часта сухих речовин у початковому суслі – 12%
Алкоголь – 4,8 % об
EBC (колірність) – 10

Засип (100% Weyermann):

Bohemian Malt – 63%

Carapils® Malt – 13%

Carahell® Malt – 10%

Rye Malt Pale – 5%

Затирання (Настійний метод):

мальтозна пауза   62°C – 20 хв.;
пауза оцукрення   67°C – 30 хв.;
пауза оцукрення   72°C – 20 хв.;
перекачка на фільтрацію 78 °C.

Охмелення:

25 IBU 
При кип’ятінні (Hallertauer Magnum),
На вірпул (Relax).

Рекомендовані пивні дріжджі:

Загальне враження: зрозуміле, питке, солодоорієнтоване американське крафтове пиво, часто з цікавими фруктовими, хмелевими чи характерно солодовими нотами. Збалансоване і чисте, освіжає, але не має агресивних смаків і ароматів.
Аромат: солодкий солодовий аромат насиченості від легкої до помірної, можливі вкраплення хлібних відтінків чи карамелі. Прийнятна, але необов’язкова фруктовість від ледь помітної до помірної. Хмелевий аромат може бути від незначного до середнього, типовий для американських сортів хмелю, найбільш поширені цитрусовий, квітковий, фруктовий, пряний профілі.
Вигляд: колір від світло-жовтого до насиченого золотого. Прозорий чи кришталево чистий. Біла піна, невисока чи середня, більш-менш стійка.
Смак: на початку м’яка солодова солодкість, можливі легкі відтінки, притаманні солодам (хлібний, тостовий, печивний, пшеничний, тощо). Карамелі зазвичай немає, якщо ж є, то в дуже незначних кількостях. Фруктові ефіри від легких до середніх вітаються, але не обов’язкові. Хмелевий смак (практично будь-якого типу) від невиразного до помірного, не повинен проявлятися агресивно. Гіркота від середньо-низької до середньої, але баланс схиляється в солодовий бік, або врівноважений між солодом і хмелем. Фінал від середньо-сухого до ледь солодово-солодкого, відчуття солодкості часто провокує радше незначна гіркота, ніж залишкові цукри.
Консистенція: тіло від середньо-легкого до середнього. Карбонізація від середньої до високої. Округлий, але при тому не важкий.
BJCP 2015

Оскільки технічні можливості можуть варіюватися в залежності від пивоварні, або якщо Вам потрібна додаткова інформація, будь ласка,  зв’яжіться з нами.